Utrustning

Kombinationen av extremt klart vatten och fiske på stor fisk på nära håll ställer vissa krav på fiskaren men även på utrustningen.


Spöt: Vanligen är klass #3-4 idealiskt. Vill man fiska riktat efter de stora Marmoratorna i de större älvarna passar klass #7-8 bättre.


Linan: Diskret färgade flytlinor med goda presentationsegenskaper. Vi är själv förtjusta i tunna DT-linor. Fluorocarbontafsar i 5x-8x.


Flugorna: I Slovenska vatten är fiske med flerkrokstackel ej tillåtet. Variation är ledordet. Kläckningarna är oftast massiva och gör snabbt fisken selektiv sitt ätande. Ena dagen är Cdc-sländor i strl 22 det enda gångbara för att senare under veckan avlösas av de enorma, nästan decimeterstora bäcksländenymferna. Fisken är dessutom kräsnare då den ser flugan på långt håll i det klara vattnet och har god tid på sig att granska den. Hulling är inte tillåten så det kan vara idé att binda upp / köpa flugor på hullinglös krok eftersom dessa bl a krokar bättre än vanlig krok med inklämd hulling, värt att tänka på då de tunna tafsspetsar som ofta krävs för ett framgångsrikt fiske inte medger alltför kraftiga mothugg.


Övrigt: Polariserande glasögon är en självklarhet vid sight-fishing. Lätta vadare med god andningsförmåga, gärna i midjemodell är definitivt att föredra under sommar och tidig höst.


Definitivt rätt flugor
Den världskände flugbindaren Branko Gasparin har bott och fiskat i området i hela sitt liv. I vår lodge erbjuds ett komplett sortiment av flugor bundna av mästaren själv. >Läs mer
Language selection:
Swedish English
Flyfishing Guide Slovenia - Phone: +46 73 0847217 - Skicka e-post