Älvarna

Soca
Tolminka
Baca
Idrijca
Trebuscica
Lepena
Koritnica
Unec
Morgonens tredje torrflugedrift hamnar mitt i harrens synfält, Sava Bohinjka

SOCA
En av världens mest omtalade älvar som har allt som en flugfiskare drömmer om. Vi fiskar efter öring, regnbåge, harr samt den mytomspunna marmorataöringen. Man kan skriva hur mycket som helst om denna underbara älv men den skall helt klart upplevas på plats.


TOLMINKA
En favorit för mig (Joakim). Detta var den första ström jag fiskade i, en otroligt vacker älv med helt fantastisk omgivning. Vattnet är kristallklart och håller stor fisk. Här fiskar vi främst efter regnbåge, harr och marmorataöring.


BACA
En liten älv med ett fantastisk torrflugefiske på stor fisk, en absolut favorit i Soca-dalen, smygfiske i en fantastisk miljö efter öring, regnbåge, harr och marmorataöring i kristallklart vatten. En pärla bland de slovenska älvarna!


IDRIJCA
Här är en älv som innehåller otroligt stor fisk och som slingrar sej i en enormt vacker omgivning, helt klart ett vatten som måste besökas. Att få kroka en av dessa stora "turboladdade" regnbågar i denna ström är en upplevelse. Även riktigt stora exemplar av den vackra men skygga marmorataöringen simmar här.


TREBUSCICA
Att smyga vid denna smaragd-klara lilla ström och se så otroligt fin fisk plocka duns i ytan är väl för alla en dröm. -Liten älv, stor fisk och vacker miljö som du bara upplever här i de kristallklara slovenska strömmarna.


LEPENA
Ett fantastisk vatten som mynnar ut i övre Socas alpina miljö. En liten grund kristallklar å omgiven av alptoppar som trots sin litenhet håller större fisk än man tror är möjligt. Harren och regnbågen står där den får plats, ofta i hålor grundare än 50 cm och har därför alltid blicken riktad mot ytan.


KORITNICA
En mindre älv som mynnar ut i Soca och som har gett oss många roliga torrflugefisken. Älven ställer mycket höga krav på smygfiske och är absolut värd att pröva. Marc Petitjean fiskar ofta efter marmorataöringen här.


UNEC
Detta är en unik kalkström som får varje fiskare att häpna. 18 km fiskbar sträcka som är i stort sett lika bra hela vägen. Denna fantastiska älv är en sk. trofé-sträcka och ligger cirka en timmas bilfärd från vår lodge. Ett måste för en flugfiskare, vars dröm är att få en av dessa stora och aggressiva harrar på sin fluga. Det blir inte sämre av att denna klara ström även håller öring med vikter upp mot flera kilo.


SAVA BOHINJKA
En stor älv som även kallas för Socas lillebror på grund av dess stora likhet. Här finns ett mycket rikt bestånd av Harr, Öring och Regnbåge.


RADOVNA
En liten pärla som många som besöker området missar. Här har vi haft sagolika torrflugefisken, framförallt under den tidiga delen av säsongen.


SAVA DOLINKA
Medelstor älv som erbjuder samma höga kvalitet på fisket som den något större Sava Bohinjka.


MOSTNICA
Trots att denna vackra å är mycket liten är fisken aldrig störd tack vare den hårda kvoteringen. Här är det harr i fin storlek som regerar men även Öring och Regnbåge förekommer.


SAVINJA
En typisk alpälv med stor variation. Övre sträckan håller enbart Öring men i de nedre delarna hittar vi även Harr och Regnbåge.

Language selection:
Swedish English
Flyfishing Guide Slovenia - Phone: +46 73 0847217 - Skicka e-post